AV kontrolsystem: Hvad er det, og hvorfor har du behov for det i dit mødelokale?

 

Et AV kontrolsystem er en speciel enhed, der forbinder alt det forskellige AV udstyr i et mødelokale. Det giver dig en betjening - som regel en touch skærm eller et knappanel, hvormed du kan kontrollere alle enheder i et rum og dermed blive fri for stakken af fjernebetjeninger og alle kablerne i lokalet.

Professionelt AV udstyr er at foretrække frem for forbruger udstyr, når det skal anvendes i et lokale sammen med AV kontrol. De professionelle produkters ydeevne er generelt også højere. Lær mere om forskellen mellem Pro AV og forbruger udstyr ved at downloade vores whitepaper.

Begreberne ‘AV udstyr’ og ‘AV kontrolsystemer’ er muligvis ikke ord du bruger til dagligt, men AV udstyr er uden tvivl noget du på den ene eller den anden måde har med at gøre i din hverdag. AV er forkortelsen for audiovisuel og refererer til en bred vifte af lyd og video enheder. Et par eksempler er smart boards, projektorer, displays, webkameraer, lydsystemer og andre hender, der ofte findes i et møde- eller konferencelokale. Man kobler forskellige AV-udstyr sammen for at skabe et AV-system eller AV-løsning.

 

En postitiv oplevelse med alle AV enheder

Den moderne arbejdsplads - og nutidens medarbejdere - befinder sig i den digitale tidsalder, og AV udstyr spiller derfor en større og vigtigere rolle end nogensinde før. Medarbejderne bruger en række forskellige enheder (f.eks. laptops, tablets og smartphones) for at være forbundet, flere og flere virksomheder bliver internationale, og hjemmearbejdsplads bliver mere og mere populært. Den moderne arbejdsplads udnytter fordelene ved video, lyd, chat funktioner og andre typer software, der understøtter samarbejde til at kommunikere på tværs af landgrænser og tidszoner. Det er derfor essentielt, at AV udstyret virker problemfrit for at sikre effektiv kommunikation, hjælpe deltagerne i mødet og give en positiv oplevelse.

Download vores 'Comparing Pro- & Consumer AV equipment' guide

AV kontrolsystemer - et farvel til frustrerede brugere

 

Vi er ofte stødt på nervøsitet og frustration omkring brugen af AV udstyret i mødelokaler. De fleste har på et eller andet tidspunkt haft en dårlig oplevelse i et mødelokale; en fjernbetjening, der var væk eller som ikke virkede, en stor filtret klynge kabler på gulvet og ingen ide om hvilket kabel der skulle bruges, dårlig forbindelse og ringe lyd- og billedkvalitet i et konferencekald. Mødelokaler og AV udstyr har fået et dårligt ry; AV udstyr - og måske særligt teknologi på pro-niveau - opfattes som unødigt komplekst og deraf lidt intimiderende. Vi har erfaret, at den største frygt hos brugerne af teknologien er, at de ikke har kontrol; en følelse af at det er teknologien - og ikke brugeren - som bestemmer, hvad der skal ske.

Det er her AV kontrol gør en forskel. Et AV kontrolsystem er en enhed, der kan ses som "den usynlige intelligens"; den del som forbinder og kontrollerer alt udstyr i et mødelokale. Et AV kontrolsystem betyder, at brugeren kun behøver EN enkel og strømlinet brugerflade, der kan kontrollere udstyret individuelt eller samtidigt.

Sammenligning af Pro AV og forbruger udstyr

I dette whitepaper sammenligner vi Pro AV udstyr med lignende forbrugerprodukter og giver dig en oversigt over en række parametre og specifikationer - ikke blot prissammenligning, som det ofte ender med.

Du bør absolut overveje disse faktorer, når du køber nyt udstyr til dine mødelokaler. 

Download vores whitepaper for at få de detaljerede sammenligninger og informationer til et bedre beslutningsgrundlag, når du vælger dit AV udstyr!
(PS. Oversigten er på engelsk.)

Consumer vs Pro AV mockup

Pro AV equipment

Consumer products

Compatibility High compatibility with other equipment Not very compatible with other products
Warranty Broad Coverage Limited coverage
Product Lifetime Very durable Not very durable

 


...og mange flere parametre!

Få et strømlinet setup med et AV kontrolsystem

 

Den væsentligste fordel ved et AV kontrolsystem er, at det forenkler hele dit setup, så alt kan kontrolleres fra en centralt placeret betjening. Et AV kontrolsystem kan enten køre automatisk (som f.eks. vores Neets QueBec II) eller kontrolleres manuelt via en enkel brugerflade.

Et manuelt kontrolsytem kan være i form af et knappanel; som f.eks. Neets Control - UniForm eller et touch panel; som f.eks. Neets Touch Panels. Når du vælger mellem et knappanel eller et touch panel bør en af faktorerne være, hvor komplekst et setup du har eller ønsker i dit mødelokale; det omfatter antallet af enheder, der skal kontrolleres og antallet af funktioner, du ønsker det er muligt at udføre.

En god kontrol brugerflade bør være nem for brugerne at forstå og anvende. Ideelt set, børe designet af brugerfladen være inspireret fra andre velkendte brugerfladen, som folk er bekendte og trygge ved som f.eks. brugerfladen på en smartphone. Kontrolsystemets brugerflade skal kunne genkendes og afkodes øjeblikkeligt, og det skal være muligt for brugeren at betjene uden behov for en forklaring

En anden ikke uvæsentligt fordel ved et kontrolsystem er, at det reducerer den tid som den IT-ansvarlige/IT-afdelingene skal bruge på support, da kontrolsystemet løser de mest almindelige udfordringer hos brugerne, og fordi brugerfladen er så klar og enkel at bruge.

Dine fordele ved et AV kontrolsystem
 

 • Kontrol af alle enheder fra en central placering
 • EN strømlinet brugerflade til kontrol af alle enheder
 • En løsning, der er skræddersyet til dit lokale, dit udstyr og dine behov
 • Mindre tidsforbrug med teknisk introduktion og en kortere indlæringskurve for brugerne
 • Reduktion af IT supporttid
 • Hurtig og nem start af møder i lokalet til glæde for værter og deltagere
 • Øget brugertilfredshed vha. et effektivt mødelokale og udstyr, der fungerer
Neets Control - UniForm
10 " touch panel with interface

Hvad kan et AV kontrolsystem
 

 • Tænde og slukke lyset, eller kontrollere lysstyrken
 • Tilbyde EN strømlinet brugerflade til at kontrol af alle enheder
 • Tænde og slukke en række enheder som f.eks. displays, projektorer, kameraer og mikrofoner
 • Kontrollere højtalerlyd og slukke for lyden
 • Dele indhold mellem enheder - som f.eks. projicering af din laptop til display eller TV
 • Tænde og slukke alt udstyr vha. bevægelsessensorer

 

... og meget mere!

Når du skal finde udstyr til dit mødelokale

 

Nu har vi forhåbentlig hjulpet dig med en hel del viden omkring professionelt AV udstyr, AV kontrolsystemer og hvad det kan hjælpe dig med! Husk at downloade vores whitepaper for at lære endnu mere om forskellen mellem og kvaliteterne af hhv. professionelt AV udstyr og forbruger udstyr, som er udviklet og beregnet til brug i hjemmet.


Det næste vi foreslår dig at gøre er at udforske vores løsninger for forskellige lokaletyper for at finde de helt rigtige produkter til dit lokale. Nogle af vores produkter kan købes online, og du kan finde en oversigt over webshops her.
 De af vores produkter, som kræver en professionel installation, kan købes via udvalgte forhandlere, som du kan finde i oversigten over danske forhandlere

Neets Solution Guide
Sådan køber du
Find en Neets forhandler i DK