Wireless HDMI: Hvad er det, og hvorfor bør du bruge det?

07 maj 2019 by Claire Schembri

læsetid: 5 minutter

Du ved sikkert, hvad wireless HDMI er. Men ved du, hvorfor du skal bruge det? Se fordelene ved Wireless HDMI her

Du møder på arbejdet. Det er mandag morgen og for at sige det mildt, så er du rimelig brugt og har bestemt ikke fået sovet weekenden ud. Du kører kaffe ind, som en defekt Skoda bruger benzin, når den kører op ad bakke. Dit humør er en blanding mellem helvedes ild og uforsonlig vrede, og du glæder dig bestemt ikke til at skulle holde møde. Ak, der er ingen vej udenom, og du må tage dybe indåndinger på din vej mod mødelokalet. Du venter bare på et øjeblik, hvor alting går galt, så du kan gå amok. Men til din store overraskelse virker det hele. Oplægsholderen sætter sin computer op, holder sit foredrag uden problemer med teknikken, og du går fra mødet, som om du var født på ny.

Ja, der er mange fordele, når teknologien holder op med at give bøvl, og man for engangsskyld kan læne sig tilbage og regne med, at alting virker som det skal. Ofte ved man, at der kommer problemer, og det er ikke altid til at se, hvorfor de egentligt opstod.

Sådan er det selvfølgelig også, når udstyret begynder at blive trådløs, men mange af de problemer, der var med kabler, kan faktisk undgås ved at bruge trådløs.

Verden er kun på vej mod mere wireless, hvilket tydeligt vises i opfindelsen af wireless HDMI, hvor du nu kan fjerne HDMI kablet og i stedet bruge en dims, der kan give dig trådløs forbindelse til det udstyr, du ønsker. Det er en kæmpe fordel for virksomheder, der har små lokaler, og hvor det hurtigt ser rodet ud, hvis der ligger kabler rundt omkring og flyder.

Nu hvor fremtiden er kommet, er der selvfølgelig intet andet at gøre, end at begynde at snakke om fordelene ved den. Som de fleste af os ved, så er der ikke meget at gøre ved fremtiden, da den kommer, uanset om man ønsker det eller ej. Så lad os hoppe ind i det, og se, hvad dælen det er for noget!

 

 

Download our whitepaper Comparing Pro AV vs. Consumer AV

Wireless – hvad er det?

 

Wireless er engelsk for trådløs – ja, jeg ved du er overrasket. Men det er også en fælles betegnelse for alle de produkter, der kan modtage information via en trådløs forbindelse. Altså udstyr der ikke skal have ledning i for at virke.

Hvis du stadig sidder, og trækker dig i skægget for at gætte, hvad Wireless HDMI er, så skal vi nok, skære det ud i pap for dig. Wireless HDMI er den traditionelle HDMI-indgang, selvfølgelig bare hvor det er gjort trådløs.

Det er det gjort ved, at man har en lille sender, der passer ind i en HDMI-indgang på fjernsynet eller projektoren, og det er den lille sender, der kan modtage signaler trådløst. Det gør den ved Bluetooth, og det kræver derfor, at man forbinder til senderen via Bluetooth fra din computer, tablet, telefon osv. Det er super smart, da du sådan set kan være, hvor end du nu er, så længe det ikke er alt for langt fra senderen, og stadig sende oplysninger til den lille wireless HDMI sender.

Du aner ikke, hvad Bluetooth er, siger du? Okay, så starter vi lidt længere tilbage. Bluetooth er en forbindelse på din computer, der gør dig i stand til at ’parre’ elektroniske produkter, sådan at du kan få forbindelse imellem dem.

Det kan eksempelvis være, at du er træt af at høre musik på din bærbar. Det er lidt som om Gasolin lyder bedre på en højtaler, og du er træt af at høre ’Rabalderstræde’ på den begrænsede volume, som din bærbar kan producere. Hr. Larsen fortjener da også bedre!

Hvis det er ønsket, så kan du altså bruge Bluetooth til at forbinde til en højtaler, hvis højtaleren også har Bluetooth. Det gøres oftest ved at gå ind i dine Bluetooth-indstillinger på computeren, og så finde højtaleren. Efter det vil lyden kommer fra højtaleren, så længe du har Bluetooth tændt på begge produkter, og du er sikker på, at de er ’parret’. Nemt, ikke?

Fordelene ved den slags forbindelse er også mange, og vi vil derfor gennemgå, hvilken betydning det kan have for din virksomhed.

Den æstetiske forbindelse

 

Du kender garanteret scenariet Du er på besøg ved din samarbejdspartner, og I skal til at holde møde i deres mødelokale. Virksomheden ser godt ud, og der er styr på diverse skriveborde, og intet ligger og flyder. Umiddelbart har du en god fornemmelse for jeres partner, der er forholdsvis ny, og du håber, at samarbejdet vil blive godt. Det er selvfølgelig lige indtil, at I skal til at afholde mødet. Du kommer ind i mødelokalet, og det ligner Jerusalems ødelæggelse. Der ligger ledninger over alt, de hænger fra borde, fra loftet og ligger langs gulvet. Du kan ikke trække stolen ud, fordi den har fat i en ledning, og det er tydeligt, at der ikke er brugt meget tid på at overveje, hvordan mødelokalet skulle se ud.

Det er en sur fornemmelse at komme ud til en virksomhed, hvor mødelokalet ligner kaos. Det kan så tvivl om, hvor seriøs virksomheden er i sine gerninger, fordi man umiddelbart ville tro, at et mødelokale er et vigtigt lokale, hvor man tager tid til at gøre det ordentligt.

Hvis scenariet har ramt din virksomhed, så har du endnu mere brug for hjælp end først antaget. Du har direkte brug for førstehjælp til din virksomhed, før dit mødelokale tager livet af en stakkels mand fra en vilkårlig regnskabsafdeling.

Din redning kan muligvis være wireless HDMI, der kan være i stand til at fjerne de trælse ledninger, der går igennem jeres mødelokale. Som sagt kan wireless HDMI bruges, præcis som man ville bruge den traditionelle HDMI-forbindelse. Derfor gør det dig også i stand til at fjerne ledninger, og i stedet bruge en trådløs forbindelse, der uanset hvor rodet den bliver, ikke kan ligge i vejen og flyde i jeres mødelokale. Den perfekte løsning, hvis man ikke lige har fået ryddet kablerne af vejen i ens mødelokale de sidste fire år!

Trådløs HDMI er derfor en løsning, der kan give jeres mødelokale et æstetisk look, og som garanteret vil imponere selv de mest hårdkogte virksomhedsrepræsentanter.

En nogenlunde intuitiv løsning

 

Du ved, at når Preben skal holde oplæg i mødelokalet, så går der altid lige fem til ti minutter med at finde de rigtige stik, og få sat dem i computeren og projektoren. Det er altid til trods for, at kablerne allerede sad rigtigt i AV-udstyret, da Preben begyndte sit oplæg. Oplægget plejer heller ikke at være ugens højdepunkt, så når beskeden tikker ind på computeren om, at du skal til møde, og det er Preben, der holder det, så kan du allerede nu mærke ærgrelsen trække op i kroppen. Det føles ofte som spild af tid, og du mister fuldstændig koncentrationen, lige så snart Preben begynder at fumle rundt.

Det kan være enormt frustrerende, når udstyret ikke virker, og det er især gældende, når man har medarbejdere, der ikke er så teknologisk erfarne. Fordi ofte er det selvfølgelig selvforskyldt, at tingene ikke gør det, som man gerne vil have dem til, og det er selvfølgelig det samme med wireless HDMI.

Den lille sender kan dog ofte virke som en nemmere løsning en kablet, hvis man først kommer ind over de første spæde skridt, hvor Bluetooth kan give lidt problemer. Når du har en trådløs forbindelse, så kræver det som sagt, at de forskellige stykker udstyr skal ’parres’, og før du overhoved kan bruge din forbindelse, så skal du altså indstille begge enheder til at snakke sammen.

Hvis Preben har problemer med at finde ud af, hvordan det lige er, at de der ledninger virker, så har han formentlig også problemer med at parre to stykker teknologisk udstyr over en usynlig forbindelse. Det er som sagt ikke nemt for alle.

Men hvis Preben fik hjælp til at parre udstyret, så kunne han måske være mere afslappet til møderne, fordi han ikke længere skal spilde andres tid med hans fumlefingre. For når AV-udstyret først er ’parret’, så vil de faktisk ofte automatisk forbinde med hinanden, når begge produkter er tændt, og Bluetooth er slået til på både computer og højtaler/projektor/noget helt andet.

Preben kan derfor gå direkte i gang med sit møde, når han tænder projektoren og computeren, og slippe for at sige undskyld 50-100 gange, før han endelig får HDMI-kablet ind i den eneste indgang, hvor HDMI-kablet kan være.

laptop Photo by seth schwiet on Unsplash

Wireless er fremtiden

 

Det er måske lidt pudsigt at sige, at wireless er fremtiden, når man nu også sidder og anbefaler, at man skal bruge wireless. Fordi selvfølgelig er wireless fremtiden, hvis man nu bruger det? Nå, ja. Så må det være sådan, for det er vitterligt ikke til at komme uden om, at wireless formentlig kommer til at overtage alle vores former for forbindelse mellem forskellige stykker teknologisk udstyr.

Derfor er det selvfølgelig også en god ide at komme med på bølgen, og det gælder ikke mindst wireless HDMI, der kan bruges i så mange forskellige former, som det nu kan. I og med at det formentlig kommer til at overtage de fleste former for forbindelse, så kan du jo ligeså godt begynde nu, ikke sandt?

Der er selvfølgelig mange måder, hvorpå du kan tage del i fremtidens teknologiske fest. Men det kan også være svært at overskue, når nu alle produkter får nye egenskaber, og alle produkter hele tiden bliver videreudviklet.

Derfor vælger en del virksomheder også at hyre andre til at sætte deres mødelokale i stand og for at gøre det fremtidssikret. Den bedste måde at gøre det på er at sørge for at få et firma, der kan sætte dine forskellige teknologiske dimser til at snakke sammen med hinanden.

Mange virksomheder kan tilbyde sådan en service, men det er vigtigt at finde en, der også har lidt øje for det æstetiske look i dit mødelokale. Det kan f.eks. være med et display, der har touch-knapper, hvor du kan trykke på den knap, der svarer til et stykke udstyr, og derefter tage udstyret i brug.

Hvis nu Preben havde problemer med projektoren igen, som han efterhånden har for vane at have, så ville han med det nye system, kun skulle trykke på en enkelt knap, og så stod projektoren tændt, lærredet var kørt ned, og computeren sendte de nødvendige informationer til projektoren.

Det er selvfølgelig den mest luksuriøse løsning, du kan tage, men det er også den løsning, der forvolder dig færrest problemer. Med sådan et system er det nemt for alle at bruge mødelokalet. Meget af teknologien er hentet ved hjælp af wireless produkter, såsom wireless HDMI, så du slipper altså også for ledninger, der ligger midt ude på gulvet og ikke helt ved, hvilken side de skal ligge i vejen i. Enkelte af systemer kan du se rundt på siden her.

Wireless HDMI er derfor fremtiden, og det kan være en ide at få fat på folk, der ved lidt mere om fremtiden end os almindelige dødelige. Mange gange kan det spare din virksomhed for en del problemer med forældet teknologi, og for gudsskyld, tænk nu på Preben! Om ikke andet ville han i hvert fald elske sådan et system.

Konklusion

 

Fremtiden kommer, fremtiden kommer! Uanset hvor mange gange du råber det, så skal der nok være nogen, der tror dig - hver eneste gang. Det er i høj grad fordi, at sådan er det faktisk også. Wireless HDMI er fremtiden, og muligheden for at bruge en dims, der bare sættes i de stykker udstyr, hvor det skal sidde, er formentlig ikke noget, vi ser for sidste gang.

Din virksomhed kan få hjælp af firmaer til at sætte sådan et mødelokale op, hvor wireless HDMI bliver brugt i den udstrækning, der er muligt. Der er rigtig meget komfort at hente ved at få fjernet alle de irriterende ledninger, der ligger og fylder over det hele, så det kan bestemt svare sig, når du ligger lidt tid og energi i dit mødelokale.